Bina Deprem Riski Sorgulama Nereden Yapılır?

İstanbul, nüfus yoğunluğu açısından düşünüldüğünde, Türkiye”nin en yüksek riskli illerinden biri olarak kabul edilmektedir. İstanbul’da yaşayan kişiler, “İstanbul deprem riski yüksek ilçeler hangileridir?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. İstanbul deprem haritasına göre şehrin deprem riski taşıyan ilçeleri; düşük, orta ve yüksek riski olmak üzere 3 grupta değerlendirilmektedir. İstanbul’da deprem riski açısından düşük riskli olan ilçeler; Pendik, Kadıköy, Ümraniye, Şile, Kartal, Eminönü, Polonezköy, Suadiye, Altunizade, Erenköy, Darıca, Üsküdar, Çengelköy, Rumeli Hisarı, Beşiktaş, Adalar, İçerenköy, Nişantaşı, Sarıyer, İstinye, Gültepe, Taksim, Arnavutköy, Kağıthane, Levent ve Şişli’dir. İstanbul’da orta derece riskli ilçeler arasında; Üsküdar Çukuru, Tarabya Çukuru, Tophane, Ortaköy’deki dolgu kısımlar, Çayırbaşı Çukuru, Kurbağalıdere, Alibeyköy, Silivri, Fatih, Topkapı, Gümüşyaka ve Moda Sahili’dir. İstanbul’da deprem riski fazla olan yerler ise; Zeytinburnu, Küçükçekmece, Esenkent, Florya, Ambarlı, Avcılar, Ispartakule ile Haramidere’dir. 

Depreme karşı önlem almak isteyen kişiler “Mahallemin deprem riski nedir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Bina deprem riski sorgulama, vatandaşlar tarafından kolaylıkla yapılabilmektedir. Adrese göre deprem riski, e – devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Ev deprem riski sorgulama işleminin yapılabilmesi için e – devlet şifresine ihtiyaç duyulmaktadır. E – devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar, kendilerine en yakın PTT şubelerine başvurarak e – devlet şifresi temin edebilmektedirler. AFAD sitesi üzerinden e – devlet bilgileri ile birlikte sisteme giriş yapılabilmektedir.

Bina Deprem Riski Sorgulama Nasıl Yapılır?

6 Şubat 2023’te meydana gelen, merkezi Kahramanmaraş/Pazarcık olan deprem, 10 ilde büyük can ve mal kayıplarına neden olmuştur. Deprem sonucunda can ve mal kayıplarının yaşanmaması için önlem alınması gerekmektedir. Özellikle binalarının sağlam olup olmadığını merak eden kullanıcılar, “Deprem riski bina sorgulama nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Bina deprem riski sorgulama, e – devlet uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. E – devlet uygulaması, tüm İOS ve Android kullanıcıları tarafından cep telefonlarına indirilebilmektedir. İnternet üzerinden de e – devlet uygulamasına giriş yapılabilmektedir. Uygulamaya giriş yapılmasının ardından T.C kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmalıdır. Uygulama üzerinden Türkiye deprem haritası sayfasına bağlantı kurulabilmektedir. 

E-Devletten Deprem Riski Sorgulama

Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli olarak meydana gelen büyük depremin sonrasında resmi rakamlara göre 7.000’e yakın bina yıkılmıştır. Çok sayıda insanın can ve mal kaybı yaşadığı bu büyük deprem sonrasında sağlam binalarda oturmanın önemi de anlaşılmış olmaktadır. Demir ve beton kalitesi, binanın depreme karşı dayanıklılığını etkilemektedir. Sağlam binalarda oturan kişiler, depreme karşı alacakları bireysel önlemlerle canlarını ve mallarını koruyabilmektedirler. Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “Deprem riski sorgulama e – devlet üzerinden nasıl yapılır?” sorusu bulunmaktadır. Deprem riski e – devlet üzerinden T.C kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile kolaylıkla sorgulanabilmektedir.E – devlet deprem riski sorgulama işlemi için T.C kimlik numarası ve şifre girişi ile sisteme giriş yapılmasının ardından Türkiye deprem tehlike haritası sayfasına bağlantı kurulması gerekmektedir. Adres sorgulama linki tıklanmakta ve gerekli tüm bilgiler doldurulmaktadır. Sistem üzerinden il, ilçe, köy, mahalle gibi gerekli bilgilerin girilmesinin ardından binanın deprem riski sorgulanabilmektedir. Ayrıca kişiler, uygulama üzerinden AFAD tarafından belirlenmiş olan acil toplanma alanlarının bilgisi de alınabilmektedir. AFAD fay hattı haritası, her yıl güncellenmektedir. Bu sayede tüm vatandaşlar, güncel bina deprem riski bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmektedirler.

Copyright © 2020 - yasamkorumasistemleri.com
Yaşam Koruma Sistemleri